Katso
Pelaa
Ratkaise
Löydä
Galleria

Etusivu
Info

Kuntanäyttelyt

Varkaus - Kerroksien kaupunki
Kerroksien kaupunki -näyttely esittelee Varkauden rakennusperintöä sekä kaupunkikuvallista muutosta aina 1800-luvulta näihin päiviin. Teollisuus on antanut voimakkaan leimansa koko kaupungin rakentumiseen. Eri vuosikymmenien maineikkaat arkkitehdit kuten Valter ja Ivar Thomé, Karl Lindahl sekä Alvar Aalto ovat olleet mukana luomassa modernia kaupunkia. Oman rikkautensa varkautelaiseen kulttuuriympäristöön tuo Kangaslammin kirkonkylän rakennettu ympäristö.
 


Heinävesi - Vesireittien varrella
Heinäveden reitin varrelta sekä sen läheisyydestä löytyy kauniiden luonnonmaisemien lisäksi arvokkaita rakennettuja ympäristöjä kuten Heinäveden kirkonkylä sekä Valamon ja Lintulan luostarikeskukset. Verkkonäyttelyssä esitellään myös liikenne- ja teollisuushistoriasta kertovia kulttuuriympäristöjä kuten reitin varrella sijaitsevat kanavat sekä Palokin saha.
 


Joroinen - Savon "Pariisi"
Verkkonäyttely esittelee Joroisten monipuolista kulttuuriympäristöä 1700-luvulta näihin päiviin. Näyttelyssä voi tutustua kirkonkylän rakennusperintöön sekä sen kaupunkikuvallisiin muutoksiin, kartanokulttuuriin sekä alueen teollisuuslaitoksiin, kuten Huutokosken ruukkiin.
 

 
 
Leppävirta - Monipuolinen maalaispitäjä
Leppävirran rikas historia näyttäytyy alueen kulttuuriympäristössä, johon on niin maatalous, teollisuus kuin liikennekin ovat jättänyt jälkensä. Osa näistä ajallista kerroksista on yhä nähtävissä, osa taas on aikojen saatossa kadonnut. Verkkonäyttelyssä esitellään Leppävirran perinteistä maalaiskirkonkylää, liikennereittejä, Sorsakosken teollisuusmiljöötä sekä Kotalahden kaivoskylää.
 
 
Pieksämäki - Rautateiden risteyksessä
Pieksämäkeläistä kulttuuriympäristöä käsittelevät verkkonäyttelyt muodostavat läpileikkauksen Pieksämäen historiaan. Verkkonäyttelyissä esitellään rakennettua kulttuuriympäristöä monipuolisesti alkaen 1700- ja 1800-lukujen rakentamisesta päättyen sotien jälkeisen arkkitehtuurin kauteen.
Perinnemaisemat -näyttely

Perinnemaisemat -näyttely
Näyttelyssä voi tutustua Keski-Savon perinne- ja kulttuurimaisemiin ja tutkia tarkemmin näistä ympäristöistä löytyviä perinnebiotooppeja, -kasveja sekä hyönteis- ja lintulajeja.

Valter ja Ivar Thomé - Arkkitehtiveljekset Varkaudessa

Valter ja Ivar Thome - Arkkitehtiveljekset Varkaudessa
Näyttely esittelee Thomén arkkitehtiveljesten laajamittaisia kaupunkisuunnitelmia 1910-luvun Varkaudessa.


Gamla Warkaus - Utställning

Gamla Varkaus
Ruotsinkielinen näyttely esittelee Varkauden historiaa paikkakunnalla vaikuttaneiden merkkihenkilöiden kertomana. Näyttelyä voidaan hyödyntää ruotsinkielen opetuksessa.